domingo, 20 de julio de 2008

DIARI AQUI - CAMBRILS 04/07/08


M’HAN CANVIAT EL MEU CAMBRILS.

No resideixo a Cambrils, però després de tants anys d’estiuejar en aquesta vila i passar-hi tants i tants caps de setmana, ponts i altres vacances aïllades, ho considero com si fos “casa meva”.
He viscut èpoques molt complicades a Cambrils, ja hi venia quant pràcticament no hi havia ningú. He viscut el boom turístic, sobretot “aragonès”, amb construccions fetes de “qualsevol” manera, amb “macro-edificis”, al estil del de la “torre de Cambrils”, que desvirtuen el paisatge. I ho he acceptat.
Vaig passar de la zona del “pí redó” de Cambrils, a una altra zona de Cambrils, aleshores pràcticament per descobrir, que mes endavant es va anomenar la Llosa. I finalment per anar fins a Cambrils Mediterrani, per a mi la zona mes tranqui-la i encantadora.
Vaig viure totes les penúries del barri de la Llosa : carrers sense enquitranar, problemes d’aigua, problemes de llum...
I vaig contribuir a pagar les despeses d’infraestructures d’aquesta zona, amb molt de gust. Al fi i al cap també eren per a mi.

I no em vaig queixar mai...

Cambrils va anar creixent, fins i tot m’atreviria a dir que ha crescut massa, al meu gust.
He aguantat fins i tot l’abús d’alguns llocs en les seves “tarifes”, sense queixar-me, i he aguantat moltes “collonades” despreciant el turisme quant aquest era tant i tant nombrós. Ni tant sols m’he queixat del mal tracte d’alguns comerciants amb el turisme, sobretot l’Andorrà, que és de on jo soc. Potser nosaltres fem el mateix a Andorra. No ho se, tampoc es el tema que vull tractar.

Cambrils va anar canviant, i molt. Va anar millorant, i moltíssim... Fins arribar a ser de veritat : “net, curiós i endreçat”.

Recordo els canvis al passeig del port, que tanta polèmica van generar a la seva època...
Recordo també la “promesa” del passeig a la zona de Cambrils Mediterrani, La Dorada, Tarraco, Marcambrils, El Dorado, la Llosa...
No esta gens malament : 16 anys per acomplir-la. Però ja el tenim casi enllestit.

Però avui, si em vull queixar.

Estem a l’any 2.008: tots els problemes d’anys anteriors ja no compten, ja estan superats i assumits. Avui dia, no pot ser que Cambrils ja no sigui : “net, curiós i endreçat”.
Sobretot a la zona de Cambrils Mediterrani:
Contenidors de resta de poda plens a vessar..., que tot i estar plens sembla com que sempre n’hi cap una mica més. Contenidors de vidre plens fins dalt de tot..., les botelles es van acumulant al seu costat, a terra. Tot un carrer: Rosa dels vents, sense contenidors, amb les borses de deixalla repartides en zones on abans existien els contenidors..., “trastes” vells per tot arreu : matalassos, electrodomèstics...
I TOT, SENSE SER RECOLLIT, dies i dies...
Platges brutes, que no es netegen, amb greus mancances de sorra, un passeig nou amb papereres que dubto molt que estiguin homologades (Com pot ser que el cendrer vagi a parar directament a la paperera ?), treballs a mig acabar, que suposen un perill públic...
Es clar, l’estiu ha arribat, i el turisme també... Si les obres no estant acabades, tant si val, ja s’aguantaran...

Que ha passat amb el “net, curiós i endreçat” ?.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.
Sant Julià de Lòria.
ANDORRA.

jueves, 3 de julio de 2008

L’INTERVENTOR DE SANT JULIÀ.




A Sant Julià teníem un interventor de nacionalitat espanyola, que també era interventor de l’ajuntament de Roda de Barà.
Un càrrec jurat té prohibit una altra feina fora del Comú. Com tots els funcionaris...
Aquest interventor ja era famós per les seves amenaces a empleats de l’escola bressol del Comú Lauredià.
Ja feia mes d’un parell de mesos que havia estat “apartat” de la seva feina. Presumptament, algunes caixes comunals no “quadraven”...

Ara ens diuen.
Sangrà :
“si haguéssim sabut d’algun conflicte a Andorra, la situació hauria estat diferent”...
“ha sigut una persona responsable”...
(no es diu “sigut” Enric, es diu “estat”).
“el Comú te tots els comptes correctes”...

Perquè el vareu “apartar” doncs de la seva feina ?

Frases :
“el cas de Roda de Barà no afecta Sant Julià”...

Jo crec que si que afecta i molt.
Un interventor del Comú de Sant Julià, cobrant lletres falses d’un altre Ajuntament a Sant Julià, afecta i moltíssim a Sant Julià.

Tot aquest assumpte fa molta pudor. La nominació a dit del nou interventor, passant de Govern-Finances (on es veu que els empleats han quedat molt satisfets) al Comú, també fa molta pudor.
La pudor es fa extensiva a tot el país...

Fotré el camp uns quants dies a veure si escampa la pudor.