domingo, 25 de enero de 2009

BARTOLILLO FOR PRESIDENT




Es tracta d’un polític nat, de tota la vida. Sembla que no hagi fet mai res més a banda de la política, ni quant era jove i estudiava... Però no ha guanyat mai unes eleccions, pobre Bartolo. Perquè serà ?
Potser es que ha escollit sempre el grup “no adequat” ? Bé, de fet crec que un cop es trobava en el grup “adequat”, però ell mateix, amb l’ajuda de altres, se’l va carregar. Treballa per la política i cobra de la política, al menys es el que diu. Segons diuen altres, cobra també d’un Comú, que mal pensats que són alguns...

No, Bartolo, que no va per tu... Ja sé que tu treballes al Comú, però es tracta d’un altre Comú i el salari no és el mateix, ni la feina tampoc. Tu no tens cap intenció d’esdevenir Cap de Govern.
Ara que : Si poguessis jugar al futbol com ho feies de jove, i si fossis jove, és clar, et podries riure del “Messi” aquest, i també del mateix Cap de Govern. En aquells temps però, no existien els intermediaris, o al menys no venien pel nostre país.

Aquest Bartolo en qüestió, vol ser el nou Cap de Govern. De fet fa molt de temps que vol ser-ho, però fins a la data no ho ha aconseguit. Ara mateix però, ho veu factible.

Perquè d’una banda, els que governen actualment, no pretenen seguir governant. Qui vol governar, l’ingovernable ? Qui es vol fer càrrec d’un deute de 550 milions de euros ? (100 milions amunt o avall). Pensen que val més deixar de governar una temporada. Quatre anys ? Potser, poden ser vuit ?

D’altra banda, els que no podran governar mai, però mouen el “cotarro”, ja que tenen la clau (la clau de la “caixa” pressupostària), no es posen d’acord.
Els uns perquè no han trobat líder i han posat una “paella”, els altres perquè van de “sobrats” i han posat un ambaixador.

Altres, van jugant a la “puta ramoneta”. Ara hi sóc, ara no hi sóc, ara per aquí, ara per allà. Que, ara tinc dos Consellers i te’ls dono, o no te’ls dono...

El Bartolo, mentrestant calla, observa, deixa fer... Sens dubte és una persona molt hàbil, que sap molt bé de que va la qüestió. Pensa : “ Que se les vagin “fotent”, que al final tothom caurà a les meves urpes ”. I calla, no diu res... Presenta el seu programa a la Seu, a Barcelona, a Ordino. I somriu... Somriu, perquè mentrestant tots els altres es van desmantellant, es van dividint, es van enfrontant, busquen líders, busquen candidats.
Ell, ja els té els candidats, i segurament no n’hi haurà cap de la parròquia baixa. Potser que algun, fins i tot no sigui del seu Partit. Però ja els té. Els altres grups, encara estant a la “busca i captura”. El Bartolo, surt tant sols a totes les fotos i somriu, es veu guanyador... El seu “equip” també, van buscant posicions.
Però, no tot és tant clar com sembla, ni tot esta cuit i beneït.

Haurem d’esperar doncs una mica més per saber si el Bartolo serà el nostre President.

NOTA :

Tot el que han llegit, si ho han fet, tant sols és producte de la seva imaginació. No és cap realitat. No es creguin mai tot el que veuen, senten o llegeixen. La veritat, la realitat, sempre és una altra, la que vostès no esperen mai.

Que siguin molt feliços amb un “nou” Govern. I sobretot, un bon any 9.

miércoles, 7 de enero de 2009

LA VEDA DEL SR. BEAL


LA VEDA DEL SR. BEAL.

Ja no el llegia gaire, darrerament els seus escrits s’havien convertit en quelcom molt banal, sense interès. Simples crítiques a situacions sense més importància que la que li pot donar un mateix.
Avui, 7 de Gener de 2009 m’ha sorprès amb el seu escrit del gratuït Més Andorra. He de reconèixer que en un primer moment tant sols l’havia llegit en diagonal, però al observar algun comentari fora de context, l’he llegit de cap a peus.
Segons el Sr. Beal, tant sols poden fer política els grans, els poderosos, els de sempre. Segons ell tant sols hauria d’existir el Partit Socialdemòcrata i el Partit Liberal. La resta, grups “petits” i persones no vinculades a aquests partits abans esmentats, no han de ser votats.

Podria fer un escrit més extens i publicar-lo al Bondia, o al mateix Més Andorra o en qualsevol altre lloc que aquest humil blog. Però el Sr. Beal, al que vaig recolzar en un vell escrit, per la seva tasca en la oposició Comunal escaldenca, ara ja no ho mereix.
Potser vol tornar a les files Socialdemòcrates, o potser vol formar part de les files Liberals ?
Perquè segons ell, formar part dels Verds, RD, CDA, Segle21, UNP, UNC o qualsevol altre... no serveix per res. I no estar amb el PLA o el PS, tampoc.
Continuaré doncs sense llegir els seus escrits, ni tant sols en diagonal.

I ho confirmo, jo votaré PLA : vull que es mengin quatre anys més tota la merda que han generat.
Encara que no pensi com el Sr. Beal : Que no es pugui votar un altre grup, per petit que sigui, que no ens convingui altra gent per molt que sorgeixin del no res, que no existeixi gent preparada o que no ens convinguin fora dels grups estructurats, com ell diu.
Personalment penso que la estructura del PLA no s’aguanta ni amb columnes de titani. I la estructura del PS, si be és bona, resta trencada per les mateixes “cares” de sempre.

Atentament,
JO.