sábado, 31 de octubre de 2009

Fòrum - Francesos a Naturlàndia


ELS FRANCESOS NO VAN A NATURLÀNDIA.

Serà imprescindible domini de l’anglès, el castellà i el català. El francès serà valorat.

Aquest és l’anunci que apareix en un diari d’Andorra per la recerca d’un nou Director General pel complex lúdic i temàtic de muntanya a Sant Julià de Lòria, altrament dit : Naturlàndia.

En un país on el nombre de turistes espanyols per l’any 2009 ha estat de 2.888.539 i el de francesos de 1.979.428 per 131.707 d’altres països, es veu que el domini de l’anglès és més important que el domini del francès.
Potser és que dins d’aquests 131.707 turistes d’altres nacionalitats han pujat a Naturlàndia més turistes anglesos, que francesos dels 1.979.428 que ens han visitat aquest any. Els portuguesos tampoc deuen visitar Naturlàndia ...

Que hem de tractar bé al turisme anglès ? Evidentment que si, però obviar d’aquesta manera al turisme francès surt fora de tota lògica.

Cer és que tant sols un 6% dels residents a Andorra són de nacionalitat francesa, però quin percentatge hi ha de anglesos ?

Com pot permetre el Comú de Sant Julià de Lòria un anunci amb aquestes característiques ?
Ningú des de el Comú lauredià s’ha mirat l’anunci en qüestió i l’ha fet eliminar ? N’assumirà algú alguna responsabilitat ?
NO, COM SEMPRE.

S’ha encomanat la recerca d’un nou Director del parc naturlandés a una empresa anomenada “numacapital” que ni tant sols surt a la llista de noms comercials de la OMPA, o al menys jo no l’he sabuda trobar.

Com es poden fer tant malament les coses ?

De fet, a Sant Julià ja hauríem de estar-hi acostumats, potser per això és que “passem de tot” i no demanem mai dimissions al Comú.

No ha sortit encara cap responsable de totes les bestieses que s’han fet i s’han dit a/i sobre Naturlàndia. Es clar que tampoc ningú s’ha queixat mai.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.