lunes, 20 de junio de 2011

FÒRUM - CONGRÉS


CONGRÉS VS. CONGRÉS.

Dissabte dia 18 de juny es va celebrar el Congrés extraordinari , jo diria que “existencial” del PS, amb l’assistència de més d’un centenar de persones. No esta gens malament, ja que estem parlant d’aproximadament un 40% dels militants o afiliats al Partit, tenint en compte la davallada electoral “patida” i que feia bastant bo a les portes de l’estiu i la platja...
Pel que sembla, la línia “oficialista” es va endur la victòria, davant de cap altre línia no “oficialista”. Perquè no s’ha presentat cap altra candidatura ? Aquest tema seria objecte d’un altre article, si sabés exactament el sentiment, les ganes, o els “cataplins” necessaris per enfrontar-se al líder “suprem”...
Això pot ser el principi de la fi del PS, que al meu entendre s’anirà esmicolant poc a poc.
Un Congrés, el del PS, que ha estat marcat abans de començar per les crítiques dures, molt normals per cert, de dos sectors clarament diferenciats amb el sector anomenat “oficialista”, però que no han sabut aglutinar prou gent per destronar-lo. Una divisió massa forta dins del Partit que causarà segurament moltes baixes.

Dimarts dia 21 tindrà lloc el Congrés fundacional de DA, l’assistència al mateix, imagino que serà més nombrosa, l’onada taronja encara no ha parat de créixer... I aquesta és la gran diferència : Un Partit que va a la baixa, el PS, i un altre que va a l’alça, DA.
Un Congrés que ha de servir per unir distints sectors, tot al contrari del que passa al PS. Ha de servir per encarar unes eleccions comunals amb unitat a les set parròquies i guanyar-les totes.
Tant se val si a alguna parròquia ha de dur dos noms a la seva llista : ACO-DA, UP-DA i també UL-DA... La qüestió és que quedi ben clar que DA esta present a tot el país.

Majoria absoluta al Consell General i majoria total als Comuns, aquest és el fi i aquesta serà la realitat.

I mentrestant, a l’altra banda (PS) que s’ho facin mirar per un expert... Que ja hi estan bastant acostumats...

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

miércoles, 15 de junio de 2011

FÒRUM - HORARIS COMERCIALS


DE TANCAR 10 DIUMENGES A LA TARDA A PODER OBRIR FINS A LES 10 DE LA NIT.

El Partit Socialdemòcrata no va perdre les eleccions generals pel ja famós i anul·lat decret de tancament dels comerços 10 diumenges a la tarda. Si que és veritat que aquest decret va ajudar una mica més a la davallada socialdemòcrata. Però hi ha moltes més “coses” que hi van influir.

Ara es pretén fer un símil amb la proposta de DA d’horaris comercials, de set del matí a deu de la nit i que aquest fet “pesi” de cara al futur (eleccions comunals a la vista) sobre les esquenes de DA.

En vista dels comentaris llegits (a la web del diari d’Andorra, per exemple), sembla que DA pretengui esclavitzar als treballadors. Res més lluny de la realitat.

Que jo sàpiga, ningú treballarà de 7 del matí a 10 de la nit ininterrompudament, com diuen “alguns”... Tothom treballarà com a màxim 8 hores cada dia, tal i com ho estan fent actualment. I aquell que vulgui fer hores extres, podrà fer-ho fins al màxim permès per la Llei. I tothom disposarà dels dies de descans obligatoris.
O sigui que, tant sols pot canviar l’horari laboral d’uns quants treballadors, que no seran molts i fins i tot m’atreveixo a dir que poden sortir-ne beneficiats.

Una altra cosa és la campanya orquestrada que s’està fent des de el PS, també a través dels sindicats, val a dir que propers al PS i curiosament també des de la PIME (això no ho acabo de entendre).

Una altra cosa molt diferent es que algú pugui abusar dels treballadors (res te a veure amb la modificació d’horaris), que es puguin ampliar els horaris del transport públic i de les escoles bressol (seria bo estudiar-ho) ...

Personalment sóc partidari no ja d’ampliar les hores d’obertura, no ja de permetre traslladar dies festius d’obligat tancament quan aquests “cauen” en dissabte o diumenge, sinó de permetre a tothom la total llibertat d`horaris. Que cadascú faci el que cregui convenient per al seu negoci. Sempre respectant el codi de relacions laborals, evidentment.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.