martes, 27 de septiembre de 2011

FÒRUM - DISCURS


EL DISCURS.

Veient els comentaris que ha generat el discurs del cap de Govern del passat 19 de setembre, llegint i escoltant també el mencionat discurs, constato amb certa “sorpresa” que no ha “caigut” gens be entre el funcionariat i sobretot entre els sindicats de funcionaris.

Ja ho vaig advertir fa temps i també vaig ser molt criticat, els funcionaris, l’administració general, les parapúbliques, o millor dit els seus treballadors han de baixar del núvol on estaven pujats i viure la realitat. I aquesta ens diu que el sector públic no pot ser diferent del sector privat. Aquí ens hem de “rascar” tots la butxaca.

Va ser un discurs clar i contundent que pot comportar una pèrdua de vots de cara a les comunals. Encara que, no hauria de ser així si tots pensessin amb intel·ligència i no tant sols en clau “personal”.
La “cosa” esta molt “xunga” i tots aquells que reben cada mes el seu salari sense pensar en les dificultats que hi ha per pagar-los, haurien de reflexionar.

Penso que el cap de Govern va deixar les coses molt clares...
Aquí hem de contribuir tots, privats i públics (també els comuns i les parapúbliques). I com no, també la Banca que ha de entendre que no es pot augmentar els beneficis constantment i que ara mateix són dels pocs que poden contribuir.
I no oblido, també les grans fortunes, els grans salaris, els que tenen grans beneficis... i que val a dir, la immensa majoria, de moment no ho estan fent.

També hi han de contribuir els petits salaris, tots els treballadors, cadascú en mesura a les seves possibilitats...

I sobretot també hi han de contribuir tots aquells que ara mateix estan aprofitant d’ajudes, baixes, compensacions... Molts d’ells sense motius suficients. I a aquests, si no ho fan ja, se’ls ha de perseguir. Com s’ha de perseguir també a tots aquells que no paguen o no declaren perquè no volen.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

jueves, 1 de septiembre de 2011

FÒRUM - AUTÒNOMS


AUTÒNOMS, “FARTS”.

Llegeixo amb “sorpresa” les declaracions el passat dia 26 d’agost del PS en roda de premsa : proposa modificar la Llei de la CASS per revisar les cotitzacions dels autònoms.
Quina cara més dura... No deixa de ser curiós, en dos anys de mandat han estat incapaços de fer-ho, a pesar de la promesa del seu líder suprem en plena sessió del Consell General i sent cap de Govern.
Jo d’això en dic, mentir.

DA ho duia al programa, el dia 26 de març, en una visita a la CASS, l’aleshores candidata de DA per Andorra la Vella, ara Consellera General ho deia : “el nostre programa inclou la sistematització de diferents barems per tal que la cotització dels autònoms s’ajusti a les seves possibilitats reals”.
Jo d’això en dic, incompliment de programa.
Però això ja sol ser habitual...

Més actualment, i ja amb un nou Govern, un Ministre ens deia que Govern reclamaria rebaixar la cotització dels autònoms a la CASS.
El nou cap de Govern proposava la reducció de la cotització dels autònoms, enviant l’endemà mateix una Ministra de visita a la CASS.
Jo d’això en dic, propostes que no arriben enlloc.

Entre tots plegats, aviat hauran passat ja tres anys des de l’aplicació de la “nefasta” nova Llei de la CASS i tot segueix igual.

Tothom s’ha omplert la “boca” demanant la modificació de la cotització dels autònoms, caps de Govern, Ministres, Consellers, Presidents del Consell d’administració... Però ningú ha fet res.
Per cert, l’anterior President de la CASS, surt més ara a la premsa que quan estava en “actiu”. Ara val més callar... És lo mateix que el PS donant ara consells...

Mentrestant els autònoms haurem pagat ja uns 30 milions de euros en cotitzacions sense ser “atesos” degudament.

Potser algun dia aquest país no serà tant diferent als altres i algú que ja n’estarà “fart” sortirà al “carrer” indignat i farà “quelcom”...

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.