miércoles, 23 de febrero de 2011

FÒRUM - MOVIMENTS PREELECTORALS


MOVIMENTS PRE ELECTORALS.

El pressupost no va ser aprovat com era d’esperar, a pesar d’algunes amenaces amb poc fonament i un tant incomprensibles, de deixar-lo “passar”. Encararem doncs unes eleccions anticipades, ara si ja anunciades (encara que sigui via twitter), un cop aprovada la modificació de les taxes que graven el tabac (que pel que es veu era més urgent que cap altra cosa).

Hem “patit” ja els típics “viatgets” de fi de curs, típics també de passats equips governamentals, que espero hagin acabat. Es que a tots, quan estan esgotant la legislatura, sigui anticipadament o no, els agafen unes ganes de viatjar...

La data de les eleccions ja ha estat anunciada doncs (i publicada definitivament al Bopa), però ja van començar els moviments pre-electorals amb anterioritat... i renoi, déu no do quins moviments...
Ara tothom es vol ajuntar, tothom vol consens, tothom busca tothom, encara que sigui en dos bàndols clarament diferenciats.

Si analitzem la situació veurem que és del tot normal, la manca de consens existent actualment posa en evidència que de cara a unes noves eleccions el guanyador ha d’obtenir la majoria absoluta. Si no és així, no hi ha res a fer, l’entesa seria impossible.
El que falta saber es si aquesta entesa continuarà després dels actuals pactes.

Personalment se’m fa molt estrany veure algunes persones o grups junts, se’m farà estrany veure on es col·loca Segle21, on es col·loca RD, no tant la col·locació dels verds, però bastant on s’ha col·locat ja l’Apc i alguns grups territorials. Certament, l’estratègia territorial serà fonamental en la confecció del Consell general.

Però és clar, la consigna és clara : majoria absoluta o no arreglarem res de res.

Penso per tant que això serà bo pel país, guanyi qui guanyi, que tregui la majoria absoluta i que faci el que li vingui en gana, si es que en són capaços, perquè d’un costat amb tants galls es fa difícil de controlar el galliner i de l’altre amb un sol gall tampoc es controla el galliner.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: