domingo, 28 de marzo de 2010

COMENTARIS ANÒNIMS


ELS COMENTARIS ANÒNIMS.

Ja fa bastant de temps es va posar de moda un blog d’internet anomenat Tamarrolandia. Va aconseguir bastant d’èxit, sobretot entre les files socialdemòcrates, doncs aleshores es trobaven a la oposició on és molt fàcil criticar, i si es pot fer en l’anonimat, encara millor. Fins i tot actuals Ministres n’eren “usuaris” habituals.
Aquest blog va anar degenerant poc a poc, els comentaris es convertien en insults, però de tant en tant encara si podia trobar algun bon comentari.
Ara mateix, amb la victòria socialdemòcrata en les passades eleccions generals, aquest blog a banda de no rebre més posts per part del seu creador, segurament degut precisament a aquesta victòria, o potser perquè actualment ocupa un plaça en la administració, s’ha transformat en una crítica generalitzada contra l’actual Govern. I això em sembla molt normal, llàstima que el seu creador no s’atreveixi a actualitzar-lo, o potser serà que no el deixen ?
Va aparèixer entre mig, un altre bloc paral·lel, anomenat Andorralandia, però aquest ja va néixer amb molt mala “pinta”, doncs la pràctica més habitual des de el seu inici ja era l’insult.

Avui dia s’estila bastant fer els comentaris directament a les notícies internautiques, ja sigui del diari d’Andorra, el Fòrum, el Bondia ...
Però majoritàriament aquests comentaris sempre són anònims i això no m’agrada. Opinar, criticar des de l’anonimat és de covards, no serveix per a res. Potser es per aquest motiu que mai en contesto cap.
Ja se que si es posa el nom amb el comentari, de amics no es que se’n facin gaires precisament, però és la manera valenta i eficaç de donar a conèixer la opinió i que aquesta pugui ser contestada.

On sol funcionar bastant be la “cosa” és per exemple al facebook, no diré que no en tingui també de anònims, o amagats amb pseudònims, però la majoria de comentaris gairebé sempre se sap de qui són.

Des de aquest escrit voldria animar a la gent a fer comentaris, però no des de l’anonimat, guanyaríem tots segurament aprenent més coses i al mateix temps es podrien fins i tot crear foros de discussió que sempre solen ser molt interessants.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ja sabem prou que no contestes i si i posem el nom tampoc ( depèn de qui clar ), i fins i tot denegues de afegir segons qui es, al face book com a mi. I penso que sempre t’he donat bons consells ( m’equivoco )perquè penso com tu amb molts aspectes. Dius de crear foros, penses que la gent li pot interessa, ja veus que tothom passa de tot, inclús de tu.