domingo, 25 de julio de 2010

FÒRUM - TAXA COMUNAL


TAXA COMUNAL.

El Comú d’Andorra la Vella ha posat un darrer recurs, aquest cop al Tribunal Constitucional, després de “perdre” tant a la Batllia com al tribunal Superior la seva “guerra” amb els bancs pel cobrament “indiscriminat” de les taxes en matèria de higiene i enllumenat per l’any 2009. De fet, el Comú ha de retornar als bancs 1,5 milions de euros recaptats en una mena de “impost revolucionari”.

L’explicació és molt senzilla : Segons la Llei de Finances Comunals no es pot cobrar per una taxa un import superior al servei prestat i resulta del tot evident que els bancs no han consumit 1,5 milions en concepte d’enllumenat i higiene pública.

La “batalla” per tant la guanyaran amb tota seguretat els bancs i el Comú haurà de retornar aquest 1,5 milions de euros. El problema és que ja s’encarregaran de que “algú altre” pagui per aquest concepte. Sens dubte els que pagaran seran un cop més els residents i els comerços de la parròquia. Sempre i quant no ho aturi Govern, com va passar per exemple amb els augments abusius dels preus dels aparcaments.
O bé el que farà el Comú d’Andorra la Vella serà com ja han comentat : “tornar a facturar les taxes amb un nou mètode de càlcul que si estaria del tot justificat”.
Què vol dir això?
Canviar les taxes per un impost especial ?, o “nosaltres fem el que ens dona la gana ?
Quant les “coses” es fan malament el que s’ha de fer es : pagar i callar o demanar disculpes, però també pagant. Es a dir, retornar els diners “robats”.

A tot això, em resulta molt sorprenent que tant sols s’hagi “queixat” la banca, quant la mateixa “il·legalitat” del Comú d’Andorra la Vella ha estat per a tots els empresaris i comerciants de la Capital.

El que han de fer doncs és retornar els diners a tothom i de “passada” demanar “responsabilitats” a qui va fer efectiu aquest “robatori” en forma de taxa comunal.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: