miércoles, 30 de abril de 2008

MES SOBRE LA RENDA


ALGÚ ENS POT EXPLICAR BE LA TRIBUTACIÓ.

Com no vull ser un element “distorsionador” de la informació tal com se m’acusa en un escrit de “Consultors Tècnics Associats”, m’agradaria com a “determinat articulista”, explicar el que jo extrec de les lleis espanyoles. Jo també he llegit les lleis i els reglaments, disposicions i ordres ministerials publicades en el Boletín Oficial del Estado. Però no soc jurista i no en tinc prou tornant a llegir el referit escrit, tal com se’m demana.
Ens diu aquest escrit que l’impost patrimonial desapareix per al 2008 (per fi se n’han adonat), però que hem de declarar l’any 2007. Doncs ho tenim força complicat perquè ho haguéssim hagut de fer abans del 31 de Desembre. Ens diuen també que quan ho reclamen, ho fan pels 4 anys anteriors, a més del corrent. Ja vindran doncs a cobrar, si volen.
Passem a l’impost sobre la renda, que per cert no he dit mai que no s’hagi de pagar. El que passa es que no l’entenc.

Llei 5/2004 del Impost sobre la renda de no residents.
Art.1 Grava la renda obtinguda en territori espanyol per les persones físiques i entitats no residents en aquest.
La renda, no l’immoble.
Art.5 Son contribuents per a quest impost les persones físiques... que obtinguin rendes en el territori espanyol, salvat que siguin contribuents pel Impost sobre la renda de les persones físiques. ???
Un altre cop la renda, no l’immoble.
Art.10 Quant es tracti de contribuents residents en països amb els que no existeixi un efectiu intercanvi de informació tributària, la multa ascendirà a 6000 euros.
Som o no som un paradís fiscal ?
Art.24 En el cas de persones físiques no residents, la renda imputada dels bens immobles situats en territori espanyol es determinarà pel disposat al article 87 de la Llei del impost de les persones físiques 3/2004.
Com ens poden imputar una renda que no tenim ?
Aquest art.87 diu:
1. En el suposat dels bens urbans, no afectats a activitats econòmiques, ni generadors de rendiment, exclosa la vivenda habitual, tindrà la consideració de renda imputada la quantitat de ...
Si no la lloguem, no seria vivenda habitual ? Ah no, que vivim a Andorra.
2. Aquestes rendes s’imputaran als titulars dels bens immobles d’acord amb l’article 7 de la Llei 19/1991 (LA SUPRIMIDA), que parla de la titularitat dels elements patrimonials.
Hem de pagar el que fa referència a una llei suprimida ?

Aquest es l’únic lloc on he trobat que es parla de tributar una renda sobre l’immoble sense parlar de rendes ni rendiments, i no em deixa res de clar.

Tot plegat, si les gestories del nostre país no haguessin “remenat” tant no es produiria. Si l’Estat Espanyol no havia cobrat mai, ni s’havia preocupat mai fins ara de cobrar, perquè realment la suma era ínfima, perquè es preocupa ara ?

Doncs perquè hem “remenat”, perquè hi ha molta gent que realment resideix a la “segona vivenda” i no declara, i com sempre, ens hem passat 3 pobles.

Ara bé, jo demano:
També aniran a reclamar l’impost dels no residents Alemanys, Suissos, Francesos, Italians, Anglesos... o del Congo ?

Aquí i allà, paguem els 4 “gilipolles” de torn, que per cert no anem a Eurovisió.

No hay comentarios: