domingo, 14 de febrero de 2010

ACLARIMENTS COMPTABLES.


UN ACLARIMENT COMPTABLE.

Intentaré avui no parlar de lleis, decrets ni citar articles perquè penso que poden avorrir una mica i resultar al final no gaire entenedors. Encara que em refereixi evidentment a lleis i projectes de llei, procuraré que el missatge a passar sigui el més planer i entenedor possible.
I crec que és MOLT IMPORTANT.

Són molts els que pensen i creuen que el topall per acollir-se al règim simplificat de comptabilitat es troba ja a 250.000 euros. Res més lluny de la realitat. Molta gent pensa que el topall per a l’obligació de dipositar els comptes es troba a 250.000 euros, encara més lluny de la realitat.

De moment, i fins a aproximament el mes de juny, tirant molt curt, no serà així. I pel fet de la obligació del dipòsit de comptes, tant sols ni serà així mai.

Ha de saber tothom que aquesta ampliació de 100.000 euros a 250.000 euros per a poder dur un sistema simplificat de comptabilitat no entrarà a tràmit parlamentari fins al mes de maig i no sabem ara mateix, com quedarà.
Però tothom ha de saber que el topall per a dipositar els comptes continuarà a 100.000 euros de facturació anyal (si no es canvia el projecte de llei de la modificació de la Llei de comptabilitat, que encara es pot fer). I sobretot, tothom ha de saber que per a les societats no existeix cap topall per al dipòsit de comptes, TOTES les societats han de efectuar dit dipòsit, TOTES.

Per tant, empresaris i comerciants en general, no “passin” de tot, doncs la obligació de dipositar els comptes la segueix tenint gairebé tothom. OK ???

Segons el projecte de llei, pendent encara de entrar a tràmit, de modificació de la llei de comptabilitat ens diu ben clar :
Comptabilitat simplificada, a partir de 250.000 euros, si resulta aprovat, és clar.
Dipòsit de comptes, a partir de 100.000 euros de facturació anyal. I les societats, repeteixo, TOTES.

No si val per tant a badar i passar de tot, el règim sancionador es troba encara ajornat dins el mateix projecte de llei, però penso que val més preveure i fer les “coses” ben fetes.
La comptabilitat és obligatòria i s’ha de dur. El dipòsit de comptes s’haurà de fer i si no es fa hi hauran d’haver “problemes”, amb règim sancionador o sense.
Altres cas és que Govern, com no disposa de temps material per a organitzar ni solucionar res, no se’n sortirà, degut a que ja ha perdut 9 mesos absurdament sense fer res en absolut. Això no exclou que les lleis ja aprovades no s’hagin de complir.

Per tant, empresaris en general : POSIN-SE LES PILES i compleixin les lleis, les actuals i les que puguin venir.

Resumint,

Probablement, el llindar per a dur una comptabilitat simplificada augmentarà, fins als mils de euros que sigui. Però si no es canvia el projecte de llei de modificació de la Llei de comptabilitat, el dipòsit de comptes continuarà igual, a 100.000 euros. I el que no s’hagi “espavilat” ho té ja bastant CRU.

I no pretenc en cap cas, molestar a ningú. Tant sols, informar a tothom.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: