lunes, 22 de febrero de 2010

AUTONOMIA POLÍTICA - FÒRUM


LA AUTONOMIA POLÍTICA.

Per confirmar la manca d’acord amb Coalició Reformista (CR), ens diu el cap de Govern, Jaume Bartumeu que constata que el seu interlocutor, el cap de l’oposició, Joan Gabriel, “no tenia el marge de autonomia suficient per mantenir la seva proposta”, o que, “quan es vol fer una negociació és millor fer-la amb aquell qui tingui capacitat de proposta i de decisió”.
Llàstima que tant sols puc transcriure les seves paraules escrites i no les “orals”, sobretot amb el to en que varen ser fetes. Bastant habitual per cert en ell.

Home ...
Jo penso que precisament de això es tracta. En qualsevol grup o Partit polític, una sola persona no pot tenir-ne cap de marge de autonomia. D’això se’n diu precisament democràcia.
Una sola persona no ha de tenir mai la capacitat de proposta i decisió de tot una força política.
Per això es va “inventar” la democràcia.

És clar que, això precisament no deu de ser el que passa al Partit socialdemòcrata, on una sola persona té tota la autonomia per decidir el que ell vulgui, per proposar el que a ell li vingui en gana i per prendre les decisions que ell cregui oportunes.

Ja ho vaig dir fa poc, moltes vegades val més “callar la boca”. Ara hi podríem afegir, “per la boca mor el peix”.

Ha quedat demostrat un cop més la autonomia política existent al Partit socialdemòcrata, on una sola persona “fa i desfà” i les demés assenteixen. Perquè si els demés parlen, intentant justificar aquesta autonomia, encara la “caguen” més. Només cal escoltar al seu Primer Secretari, donant lliçons del que no s’ha de dir mai.
I jo que em pensava que els temps de Franco ja havien passat a “millor vida”...

Benvinguda sigui doncs la manca de autonomia política d’una sola persona que si bé pot proposar pel seu compte, el que no pot fer és decidir ell sol.
El que hauria de desaparèixer és la autonomia política d’una sola persona per mantenir ferma la decisió de no dissoldre el Consell, a pesar de les opinions discordants, fins i tot dins del seu mateix partit.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Opinió sobre el teu article d’avui al bon dia. En sap greu que et facis mala sang ja veus que tothom passa i molt, ja nen parlat tu i jo alguna vegada. No tothom pensa com nal tres de tirar el país endavant i sense mirar per les seves butxaques. Ha sigut , es , i serà així sempre. Això no canviarà mai. I com diuen miracles a Lourdes. Junts seriem la revolució, al final ens fotrien fora del país. Jajajaja .

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.