martes, 11 de enero de 2011

FÒRUM - FALSEDATS


DIR FALSEDATS ÉS MENTIR ?

Abans de Festes : Govern anuncia un increment del preu del paquet de tabac de 83 cèntims, amb el que modificant la Llei d’impostos especials, comportaria un increment de 67 milions en la recaptació total.
FALS.
En un primer moment aquest “increment” em va passar per alt, fins i tot creia que es tractava de la recaptació total, pel que no hi vaig parar massa atenció.

Després de Festes : Govern anuncia que l’increment per paquet serà tant sols de 29 cèntims, amb un increment dels ingressos que passarà a ser “tant sols” de 27 milions.
FALS, encara que proporcionalment pugui semblar correcte.

Justificava Govern, aquesta “retallada” amb les converses mantingudes amb els comerciants, els colliters i els fabricants de tabac.
Suposadament, FALS. Més que converses, penso que han estat pressions de persones molt poderoses, persones que fins i tot potser manen ?

Aleshores és quant m’adono de que no estan parlant del total dels ingressos (ho sento, error meu), sinó d’un increment dels ingressos. I aquí és on veig la falsedat de les previsions.

Si fem uns simples càlculs matemàtics i tenim en compte les xifres publicades veiem que partint d’una base d’ingressos per impostos especials de 60 milions d’euros (aquesta és la única xifra verdadera que ens han donat), mai es pot anunciar una futura recaptació de més del doble, uns 130 milions, simplement passant d’un impost per paquet de tabac de 1,43 a 2,26 euros.
FALS, sobretot si tenim en compte que el total recaptat l’any 2010 pel tabac ha estat de 38,5 milions i no ens han anunciat cap més altre augment dels impostos especials, que han ascendit en total el 2010 a 64 milions d’euros.
FALS, també que passant la pressió fiscal de 1,43 euros a 1,72 euros per paquet obtindrem un increment de recaptació de 27 milions.
Ni tant sols cal fer regles de tres, ni cap mena d’operacions matemàtiques per comprovar que aquests augments són impossibles, son FALSOS.

I a casa meva, dir falsedats és MENTIR. Una altra cosa és saber amb quina finalitat ens diuen aquestes mentides. I una altra ben diferent, seria traslladar aquestes previsions a un pressupost que després pretens que t’aprovin ?


Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: