martes, 11 de enero de 2011

FÒRUM - LLEIS FISCALS


LES LLEIS FISCALS.

Finalment s’han aprovat les tres famoses lleis Fiscals directes (la de la renda de les societats, les activitats econòmiques i la renda dels no residents), sense tractar però la llei de l’IVA, que de moment ha quedat en suspens...
Tampoc tenia massa importància aprovar-les ara, doncs no es preveu la seva entrada en vigor fins l’any 2.012, a pesar de que al projecte de llei la data prevista era al gener del 2.011. Hi havia temps doncs, tampoc passava res. Una altra “cosa” serà quan no s’aprovi el pressupost, ja veurem aleshores si la legislatura no és “morta” i ben “morta”, si no va “morir” al moment de néixer...

Amb eleccions anticipades o no, aquestes lleis han passat, però ho han fet “coixes”, primer per la manca de la Llei de l’IVA, amb la substitució d’una vegada per totes de l’absurd ISI, IPI, fins i tot l’IMI i l’IAC... I sobretot amb la mancança més important : l’IRPF.

No oblidem que el Partit Socialdemòcrata duia l’IRPF al seu programa, però en tot aquest temps de “nefasta” legislatura ni tant sols se n’ha parlat. Alguns pensaran : “només faltava aquesta, per embolicar encara més la troca”.

Però no és just.

Resulta que hauran de pagar totes les societats, els empresaris, els comerciants, els arrendadors ... Això en teoria, és clar, doncs sempre existeix aquell que no paga res, o existiran aquells que estaran exempts de pagar.

Però mancarà el pagament d’impostos d’una part important de la població, tots aquells que essent assalariats, guanyen una “pasterada”, siguin polítics o no, siguin funcionaris o no, pertanyin a la Administració Pública o no.

No és normal que molts empresaris, tot i no podent descomptar-se el seu salari hagin de pagar un 10% del seu benefici (després ja veurem el que queda per sobreviure), i en canvi molts assalariats “privilegiats” no paguin absolutament res.

L’IRPF no pot quedar exclòs de les Lleis Fiscals, no és just.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: