martes, 22 de noviembre de 2011

FÒRUM - PROFESSIONS DE FE


LES PROFESSIONS DE FE.

Que contundent que sona i que ridícules que són.

Ja les he rebut... Encara no he rebut, evidentment, el programa dels diferents partits que concorren a les eleccions comunals a Sant Julià de Lòria, però ja puc opinar.

Per una banda, UL (que no, DA) i de l’altra PS. Més independents, que diuen les dues. Ara mateix, els independents es veu que es troben a tot arreu... Això si, si no t’obliguen a militar en algun lloc, com de fet ja ha passat.

Ambdues professions de fe no diuen gran cosa, o diuen exactament el mateix : “No podem prometre res”.
Bona senyal.
No parlen explícitament de res... Doncs, davant l’actual situació econòmica general, val més no parlar, i molt menys prometre res en absolut.

No comentaré avui doncs massa, el contingut d’aquestes professions de fe (que no existeix), tampoc comentaré el programa electoral (que encara desconec), sinó comentaré el que volen ensenyar, les mateixes professions de fe.

D’una banda, UL (que no, DA) amb independents, ens ensenya una professió de fe buida de contingut, amb paraules que tant sols parlen de continuar i consolidar. I jo em pregunto : continuar i consolidar, el que ? Una professió de fe que parla de fer país (no de fer “peís”) i que diu quelcom semblant a : “Sant Julià ens uneix”, i que jo em demano : A qui, uneix ? (tot repassant els membres de la llista).
Aquesta llista de UL (que no DA), “amanida” amb la fotografia de tots els integrants de la mateixa, porta a engany en les posicions dels components (al igual que els cartells publicitaris).
A banda d’això, una llista molt “fluixeta” que tinc els meu dubtes que algú pugui votar si no és per compromís.

D’altra banda, PS (evidentment, tampoc DA) aquesta, també amb independents, (si no fos així no la podrien omplir), una professió de fe més complerta que l’anterior, “tocant” molts punts sense aprofundir en el “tema” (s’haurà d’esperar a veure el programa), però bastant buida també de contingut. Amb algun que altre “toc” insinuant males “arts” de banda dels actuals mandataris.
Curiosament, aquesta llista sense fotos de la resta de components. Total, com que tampoc entraran mai al Comú...
Una altra llista molt “fluixeta”, a la que perdono : “d’on no n’hi ha, no se’n pot treure”.

Dues professions de fe, val a dir bastant “penoses” de dos Partits que mai podré votar.

Al final, potser preferia més les dues opcions “antigues” de la parròquia : votar “reig-olins” o votar “pintaíllos”.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: