sábado, 12 de diciembre de 2009

ARTICLES D'OPINIÓ


UTILITZAR ELS ARTICLES D’OPINIÓ.

Enviar actualment un article d’opinió a la premsa escrita pot arribar a ser quelcom de èpic, degut a que pot passar de moda abans de que surti publicat, a menys que no disposis d’un espai del tipus “tribuna” fix. Els diaris del país estant actualment saturats amb cartes i articles d’opinió.
S’ha posat de moda, sobretot en el Grup Socialdemòcrata, que els polítics utilitzin aquest mitjà per a fer passar els “missatges” a la població. Creuen que d’aquesta manera arribaran més al elector, doncs les sessions de Consell General no les segueix pràcticament ningú i de les diverses reunions, ja sigui dins dels mateixos grups parlamentaris o entre ells, no en transcendeix gairebé res. Utilitzen doncs els articles d’opinió, les tribunes, cartes al director ... I creuen que funciona.

Personalment penso però, que això esta totalment fora de lloc. Les columnes dels diaris han de ser per a aquells que poden expressar lliurement les seves opinions i no per a membres de executives o càrrecs electes dels partits, amb opinions “teledirigides”.
Personalment vaig ser molt durament criticat quant feia els meus escrits essent militant del Partit Socialdemòcrata, fins i tot expulsat del mateix. I ara tothom ho fa, especialment els càrrecs d’aquest Partit. Segurament s’han adonat de que això funciona.
Es podria acceptar si els escrits vinguessin de simples militants, doncs la informació que reben des de els seus mateixos grups és realment minsa. O no és així, senyors socialdemòcrates ?
Però quant els articles de opinió venen de membres de Comitès Executius o Directius, de Primers Secretaris, de Consellers Generals, de Directors de departaments ... Penso que aleshores estan fora de lloc, la seva feina l’han de efectuar al seu lloc de treball i no en tribunes als diaris. És converteix aleshores, com una mena de “intrusisme”.

No volem saber la opinió de tota aquesta gent en cartes als diaris sinó que la exposin al Consell general i a les diferents reunions de treball ja sigui de Comitès o Parlamentàries.

Facin la seva feina al lloc on toca. Alguns fins i tot la cobren.

Deixin doncs els articles de opinió per a veritables “opinadors”.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: