domingo, 20 de diciembre de 2009

NATURLÀNDIA


LES ACCIONS DE NATURLÀNDIA.

Ara si, ara no ... A la tardor, el proper mes, després de Nadal ... Ara amb socis lauredians, després andorrans, més tard estrangers ...
Les accions del parc temàtic naturlandés s’han convertit en un joc de despropòsits, d’excuses, de negacions, d’ afirmacions, de crítiques, de desmentiments ... Tot plegat, una autèntica presa de pèl.

La veritat es que no se’n surten, varen vendre una “moto” al poble de Sant julià que ara no poden assumir i no volen ni saben explicar.
Fins i tot el coordinador local del PS a Sant Julià, que fa uns anys era partidari de Naturlàndia, ell sabrà perquè, ara en critica la viabilitat.

Quant alguna persona pretén fer alguna inversió primer de tot estudiarà la rendibilitat d’aquesta inversió. Naturlàndia des del principi no ofereix cap garantia de rendibilitat, tot el contrari. No es de estranyar doncs que no es trobin accionistes, ni regalant les accions.

Ens han estat enganyant des del principi, a la mateixa presentació del projecte ja ens varen enganyar amb les projeccions econòmiques, ens varen continuar enganyant amb els accionistes andorrans que deien tenir, seguiren enganyant-nos amb les accions que es quedaria la banca, més tard amb els accionistes estrangers... I ara mateix ja ni tant sols saben com seguir enganyant. La qüestió és “anar tirant” un parell d’anys més i després que vinguin uns altres i es mengin ells el “marró”.
Però vet aquí que algú (fonts properes al Comú, segons deia un diari nacional) va filtrar la notícia de que s’aturava el projecte de Naturlàndia per la manca de inversors.

No crec que amb aquest projecte fantasma guanyessin les eleccions, no penso que els electors fossin tan innocents per creure’l, ni tampoc crec que perdin les properes, encara que Naturlàndia quedi en no res. Tampoc va passar gran cosa a Escaldes i Encamp per no trobar accionistes per un projecte similar. Però continuar enganyant al poble de Sant Julià amb la venda de les accions ja comença a fer riure.
I si tant bé funciona el Tobotronc, perquè no venen accions d’aquest giny, sense més pretensions de Parc temàtic ? Doncs perquè aviat anirà a la “baixa” i tampoc les vol ningú.

Dintre d’un parell d’anys, encara no tindrem accionistes, ni tant sols tindrem l’inversor per a un hotel 5 estrelles al Prat del Josa, però tornaran a guanyar els mateixos.
De fet, les “accions” (d’un altre tipus) que poden fer tant la oposició Segle19 (o Apc), com la no oposició Alternativa (o PS), tampoc interessen ningú.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: