domingo, 27 de diciembre de 2009

MÉS SOBRE NATURLÀNDIA.


NATURLÀNDIA I ELS HOTELS LAUREDIANS.

Les enquestes de conjuntura de la Cambra de Comerç ho varen deixar ben clar : “ Sant Julià de Lòria és l’única parròquia que ha mantingut el fort ritme de caiguda del volum d’ocupació”.
No hem millorat ni amb Naturlàndia, ni amb el Tobotronc.
O, és a l’inrevés ? O ara, ja tant sols és el “Tontotronc” ?

“Aquí baix estem patint de valent”, declarava recentment el Director de l’hotel Sant Eloi. Segurament sense voler-ho, però ho va dir ben clar amb les seves paraules : “aquí baix”. Imagino que ja li hauran “tocat el clatell”, els seus “jefes”.
Però es que aquesta es la paraula “clau” : A “baix”, que es precisament on s’havia d’invertir, i no a “dalt”, com s’ha fet, s’està fent i es pensa fer. No oblidem que el Comú lauredià es manté ferm amb les accions de Naturlàndia.
Carai, semblo “Barri Sésamo” ( A ”dalt”, és a la muntanya, on de moment no hi ha comerç. A “baix”, és a la Vall, al poble, on de moment està ubicat el comerç).

Malgrat tot i a pesar de “l’ensopegada” inicial, el mateix senyor Director ens deia també : “El projecte de Naturlàndia ens donarà vida”. Vida, a qui ?
Potser es que tenen pensat traslladar l’hotel a “dalt” de tot ?
Si el Tobotronc no s’ha traduït en un augment de l’ocupació a Sant Julià de Lòria, que li fa pensar que Naturlàndia (en el cas de tirar endavant amb el projecte), si ? Potser una plaça de Director a l’hotel de luxe en alçada ?
Perdoni’m la “conya”... Però es que ara fins i tot es parla d’un hotel de luxe al centre de la vila amb concessions de 50 anys de la sala polivalent inclosa en el “paquet”.

Efectivament, senyor Director :
A Sant Julià, encara que vostè no ho hagi dit específicament, som el “cul” del país i “omplim els hotels tant sols quant els altres ja ho han fet”, tal i com vostè mateix comenta. El que no m’ha agradat es que digui : “que s’aconsegueix tenir ocupació, però amb ofertes molt interessants”.

Deixo ja en pau al senyor Director, al que no conec personalment i que penso que ha comentat realment el que pensa, però que no ha parat a imaginar el que pretenen els seus “jefes”, i que segurament tampoc ho sap. Em dirigiré doncs directament cap els seus “jefes”.

Senyors “jefes” del Director en qüestió:

Quina dèria els ha agafat amb el tema de Naturlàndia ? Vostès tenen més propietats a “baix” : el mateix hotel referit, el supermercat del costat, molts locals llogats, pisos ... No els interessa que funcionin ? Que estiguin ocupats ?
No poden reconèixer que Naturlàndia ha estat un fracàs que s’ha de deixar córrer ? Per cert, del camp de tir, què en farem ?

Resumint :

Penso que ja ha quedat demostrat que invertint a la Rabassa no omplim els hotels de Sant Julià, i no vull dir que no haguem d’invertir a la Rabassa, vull dir que a la part baixa, necessitem inversió també.
Els hotels de Sant Julià de Lòria n’estarien molt agraïts i les enquestes de conjuntura de la Cambra de Comerç serien unes altres.
I les declaracions dels “seus” Directors, de ben segur també serien unes altres.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: