domingo, 10 de enero de 2010

GIRAR LA TRUITA


POT GIRAR DE NOU LA TRUITA.

No ha estat fàcil, per al Partit Socialdemòcrata, arribar al poder. En un país tradicionalment de dretes, han hagut de succeir moltes “coses” per a fer el suposat gir cap a l’esquerra. El desencant de l’elector ha tingut que arribar a unes cotes molt elevades per votar PS, sobretot en alguna parròquia concreta que tradicionalment no és socialdemòcrata. Em refereixo a Ordino i també fins i tot a Escaldes (encara que pugui semblar estrany).

En els pocs mesos que du governant el grup socialdemòcrata, aquest desencant de l’elector ha anat canviant de bàndol i molts ara no estan massa contents amb el canvi, doncs no han vist satisfetes les seves expectatives.

La manca de consens actual entre les tres forces polítiques que varen obtenir plaça al Consell General pot dur a la celebració d’unes eleccions anticipades, ja sigui aquest proper any 2010 o al següent 2011. Això ho haurà de decidir el Cap de Govern, o possiblement ho ha fet ja (tal i com va assegurar : seran el 2011).

També es podria donar el cas, cosa que veig molt difícil, que finalment s’arribés a alguna mena d’acord i tinguéssim quatre anys de legislatura socialdemòcrata.

Sigui el que sigui, en unes properes eleccions, el més segur es que es tornés a girar la truita. Amb el sistema electoral que tenim, on les parròquies tenen tanta importància seria bastant normal.

A nivell nacional no hi haurà mai gaire diferència de vots (Conseller amunt o avall), però a nivell parroquial una sola parròquia pot girar la truita per si mateixa.

Deixant de banda Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, La Massana i Canillo, on difícilment canviaran mai els resultats.
Tenim la clau en Ordino (que ha fet girar la truita aquest any). Però veig moltes possibilitats de canvis a Escaldes (depenent pràcticament de una sola persona). I també veig moltes possibilitats de canvi, cada cop més, a Encamp.
Tot dependrà de si es fan bons pactes, però que no ho oblidi ningú, aquests pactes han de ser abans de les eleccions i no després.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: