domingo, 31 de enero de 2010

OBRA PÚBLICA


NO ES PODEN PAGAR LES OBRES.

Govern no pot pagar la quarta fase de les obres al túnel dels dos Valires, que son precisament les instal·lacions del mateix túnel, tal i com ha reconegut el nostre Cap de Govern. Per aquest motiu ha retardat el termini per a la presentació de les ofertes.
Si no s’obté formules per al finançament dels 21 milions de euros que costa, sembla que no es podrà continuar amb la seva construcció perquè de sota la màniga no traurem pas els diners ...

Difícilment veig igualment com es podran pagar els 85 milions necessaris, encara que sigui amb pagaments a l’ombra de 40 anys, per construir la famosa desviació de Sant julià de Lòria.

Si no es poden pagar aquestes obres s’aturaran i quedarà tot tal com esta, a mig fer ?

Si bé es va creure al seu moment que les dues grans obres eren molt necessàries actualment penso que ja no es així. El transit rodat ha decaigut molt i alguna de les infraestructures no seria actualment necessària. La de Sant Julià de Lòria de ben segur que no. Penso que simplement ampliant en un carril més l’avinguda Francesc Cairat ja en tindríem prou. Si més no, alguna de les fases d’aquesta obra no ho és gens de necessària.
Per exemple : perquè s’ha de fer un túnel en una zona que ja disposa actualment de quatre carrils i no causa cap problema circulatori que no sigui ocasionat precisament per les mateixes obres ?

El que és cert seria que l’aturada ens deixaria un paisatge d’allò més curiós. Igual aquesta seria l’única manera de parar el projecte de desviació de Sant Julià i encara podríem dissimular-ho d’alguna manera. Pel que fa al túnel dels Dos Valires ja no ho veig tant clar el seu aprofitament, com no sigui per fer-hi algun circuit de carreres penjat a l’aire.

D’altra banda, que passaria si s’aturés l’obra de la desviació laurediana ? Hi hauria alguna mena de penalitzacions ?
I si finalment s’aconsegueix el finançament d’algun banc espanyol tal i com ens diuen, com tornarem els diners ? Amb impostos directes, indirectes, taxes i fent pagar peatges ?

Quin futur més negre que es preveu ...

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Això es el que es trobaran els nostres fills i néts deutes i mes deutes. I qui n’han sigut els responsables, naturalment els lliberals. Podem donar graciés de com ens han endeutat el país. Però el ps ja també comença a fer ruqueries en l’afer Alay. Tots els politics son iguals només miren per la seves butxaques, i no pas per al país. Això ja fa fàstic. Jo en penso que al final la gent passarà d’anar a votar.