domingo, 19 de septiembre de 2010

FÒRUM - MERITXELL I LA VUELTA


A “VOLTES” AMB MERITXELL.

Ja han passat uns quants dies de la diada de Meritxell i de l’arribada a Andorra de la “Vuelta”, segurament ningú ho recorda ja. Potser jo tampoc ho recordi, doncs des de que escric aquestes ratlles fins a que siguin publicades haurà passat ja un temps. Invitaria però als lectors a fer unes quantes reflexions :

Quant ens ha costat aquesta etapa de la “Vuelta” i que ens ha aportat ?

Per als residents, m’atreviria a dir que ben poc. No vaig assistir a la arribada de etapa i no sé doncs si varen ser molts els residents que fan fer-ho, però si vaig poder comprovar que de gent del país, pocs en varen quedar per la “diada”. A banda de les autoritats, els agents de circulació, els policies ... Com cada any, vaja. Tampoc penso que molts aprofitessin de la diada per assistir a la etapa de la “vuelta”, en canvi si la varen aprofitar molts per baixar a la Seu.

Passejant al matí per la Capital, vaig poder comprovar que tampoc massa turistes circulaven pels carrers. A banda de que tampoc podien comprar res en absolut. Algun “despistat” encara demanava que passava a Andorra, però poquets.
Alguns dels pocs sectors que no tenien la obligació de tancar : bars i restaurants, tampoc és que esperessin gaire de la diada o de la “vuelta” doncs també es trobaven tancats, com passa cada any.
Trobo que la diada de Meritxell és un “luxe” de dia si vols tranquil·litat, si no pretens anar enlloc, si tant sols vols passejar i descansar.

En el sector de l’hoteleria quelcom els haurà aportat, doncs uns 1.500 visitants, entre ciclistes, tècnics, directors, mecànics i altres acompanyants ocuparen algunes habitacions de hotels i taules de menjador. No sé però si varen tenir gaire temps l’endemà per a comprar alguna cosa. Encara que imagino que en el sector del comerç de la bicicleta ja es devien “espavilar” per a poder fer alguna venda.

A nivell publicitari, en un principi vaig pensar que la “vuelta” si podia aportar algun benefici. Però quant vaig veure l’interès que mostraven les cadenes de televisió per l’esdeveniment en qüestió, vaig quedar molt sorprès. Les cadenes espanyoles, ni cas. Tant sols “Teledeporte” i “Eurosport” seguien la carrera en directe. O sigui que, de interès “mediàtic” i de comunicació, pràcticament res de res.
Bé, alguns potser pensaran que amb els telenotícies i els diaris ja n’hi ha prou.

No tinc ni idea de quant ens haurà costat l’arribada de la “vuelta” a les nostres arques estatals. Però si puc calcular el que ha aportat al nostre país en una diada festiva, a banda de mal de caps i problemes : res en absolut. I ja no parlo del caos circulatori “organitzat” en la sortida de l’endemà, desviant en una rotonda els vehicles que baixaven de Escaldes, un altre cop cap a Escaldes (gran solució).

Per la propera arribada de etapa ciclista aconsellaria trobar una data més adequada. Però és clar que si aquest Govern és incapaç de “reconsiderar” la postura respecte al tancament dels 8 diumenges a la tarda, difícilment serà capaç de buscar millors dates per als esdeveniments esportius. Tampoc és que els residents a Andorra estiguem massa interessats per aquests esdeveniments ni per aquestes diades.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: