sábado, 23 de octubre de 2010

FÒRUM - PANORAMA POLÍTIC


COM ESTA EL PANORAMA POLÍTIC.

Una cosa esta clara : no es pot continuar tal com estem ara mateix, ni amb un pressupost de mínims, ni amb una reforma fiscal aprovada ja sigui en quinze dies, ja sigui en tres mesos. Després de tot el que hem viscut, no pot continuar el mateix Consell General, condemnat a no entendres mai.
Les eleccions són doncs l’única via possible, però a qui votar ?
Resulta evident que ningú vol veure les mateixes “cares” al Consell, però a veure qui és el “guapo” que es presenta ?

El PS, en principi hauria de ser el que millor ho tindria. Però a mida que van passant els dies, va perdent vots. A pesar de que volen donar la sensació de unitat, el cert és que estan més dividits que mai. La manca de diàleg és evident, les discrepàncies massa fortes, però qui farà front al líder màxim ?

CR, PRA, PLA... Ni tant sols es posen d’acord en el nom. Tal com va dir l’anterior cap de Govern : és una “multinuclear”, massa grups, massa personalismes, massa divisió... gairebé un grup diferent per parròquia o per “barri”. Sense tampoc una “figura” clara que encapçali el projecte.

Apc “vola” més sol que mai, separat de Segle21 i RD. Tots tres s’ho hauran de fer mirar de cara a unes noves eleccions. Els verds hi tornaran com sempre, però ja saben que la seva presència és testimonial.

Pot ser l’hora de que exploti la famosa tercera via ?
Si no és així, tant sols dues “forces” poden “disputar” la gran “prova”. I resulta evident que aquella que guanyi les parròquies pot fins i tot tenir una majoria absoluta. No tenen cabuda més grupets o Partits aïllats.

Evidentment l’Alternativa no variarà gaire el seu concepte, salvat que acceptin dins del grup a RD (ja faria riure) i a Segle21 (ja fa riure).

Si l’altre “Grup” principal al qual encara no puc posar nom aconsegueix unir les parròquies hi tindria molt de guanyat. Pot fer-ho perfectament a Sant Julià, pot dissimular-ho perfectament a Andorra la Vella, a Escaldes ja saben amb qui han de parlar i també a Ordino, a Encamp tant sols han de unir-se i el PS ja els ha fet la feina “bruta”, i no tindrien massa problemes a La Massana i Canillo.
Així veig jo el panorama polític.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: