martes, 8 de febrero de 2011

FÒRUM - CARRIL BUS.


ES REALMENT NECESSARI EL CARRIL BUS ?

Un dia qualsevol sense aglomeracions :
El carril bus, si es troba en funcionament, és de us exclusiu de les motos i algun bus que hi circula de tant en tant.
Un dia qualsevol amb aglomeracions :
El carril bus és directament anul·lat per donar pas a tots els vehicles i alleugerir les cues.
De que serveix doncs disposar de carril bus ?
Quina necessitat tenim de mantenir un carril bus, o dos en algunes ocasions si quant aquest hauria de ser realment útil l’eliminem ?

Farem ara un breu recorregut sortint des de Sant Julià de Lòria i pujant cap a Andorra la Vella :

En el primer tram ja queda anul·lat per obres, perdem fins i tot un carril de circulació. Aquestes obres s’allargaran fins a finals d’any.
Passada la rotonda d’Aixovall, disposem ara de quatre carrils innecessaris (sense carril bus permanentment) fins arribar a la rotonda de la Margineda (altrament dita del cacahuet).
Agafem la desviació de l’obac, trobem un carril bus de pujada permanent (salvat aglomeracions) i un altre de baixada a estones ( no he entès mai amb quin criteri), fins arribar a l’alçada de la caserna de bombers.
Seguim per la carretera de l’obac, on sol funcionar el carril bus gairebé sempre (salvat aglomeracions) fins al pont de Tobira.
A partir d’aquí i fins arribar a Escaldes, els dos carrils bus de l’avinguda Tarragona fa molt de temps que pràcticament han deixat d’existir. Això si, les ratlles de colors a la carretera i els senyals lluminosos encara hi són.
Si el recorregut el fem de baixada, tot igual, amb la diferència de que a Sant Julià, passada la rotonda de les Arades, hi ha uns 100 metres més de carril bus, perquè ? (Potser per multar algun turista francès ?).

En la totalitat del recorregut sempre, quant ens visiten molts turistes, desapareix constantment el carril bus. Aquest fet ens obliga a la majoria de residents a agafar els nostres vehicles particulars. Per fer cua, estem més be dins del nostre vehicle que dins d’un bus.

L’ampliació de carreteres va servir de molt per facilitar el trànsit de vehicles entre Sant Julià i Andorra la Vella, però el carril bus no serveix absolutament per res. Sobretot si quant hauria de ser útil desapareix.

No creuen com jo que no ens cal cap carril bus i que haguéssim pogut estalviar molts diners ? (No confondre amb el bus exprés, que si funciona).

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: