jueves, 12 de junio de 2008

DUBTES TRIBUTARIS


DUBTES NO ACLARITS.
Primer de tot voldria donar les gràcies al Sr. Caicedo, delegat de l’agència Tributària, per la seva segona visita informativa a Andorra, per explicar de nou la llei de la renda dels no residents a Espanya.

En la seva conferència va deixar molt clar que tots aquells que disposin d’una segona vivenda en territori espanyol estant obligats a declarar-la. I pagar una suposada renda encara que no la tinguin llogada. Val...

Sr. Caicedo,
I el francesos, alemanys, suissos, portuguesos etc. No estant també obligats a presentar la declaració ? Els perseguirà també vostè ?
Ja se que tots aquests països no son paradisos fiscals com ho es Andorra, i que per tant no estant obligats a nomenar representant, però suposo que si estant obligats a demanar el seu corresponent N.I.E. i a presentar la corresponent declaració sobre la renda dels no residents, doncs això si que ho són, o no ?
Es cert que si els estrangers no disposem de N.I.E. no existim realment a Espanya ? I per tant no ens reclamaran mai res...
El que si es cert, es a partir del moment en que disposem de N.I.E, ja l’hem cagat, ja estem fitxats...

Tornant al representant,
Si per aquest, segons la llei 36/2006, s’ha de comunicar la seva designació a la delegació de la Agència estatal d’administració tributària en la que s’hagi de presentar la declaració per aquest impost, com es que les Gestories andorranes ho comuniquen a la Seu d’Urgell ?

Si l’article 9, apartat 3, de la mateixa llei ens diu el següent : “les actuacions de l’administració tributària podran entendres directament amb el responsable, al que serà exigible el deute tributari”.
Com es que vostè ens diu que el representant tant sols es a efectes informatius ?

Finalment, si mai hem declarat la renda de no residents, mai hem pagat dit impost, ni tampoc l’impost de patrimoni, com es que en les vendes realitzades de particular a particular, fins a la data, hi figura sempre un certificat conforme no existeix cap deute tributari ?

No hay comentarios: