lunes, 16 de junio de 2008

EL MINISTRE DE FINANCES ENS ENGANYA


Ara resulta que el problema de la fallida tècnica del nostre “desGovern” andorrà, son els ingressos extraordinaris que ens va col·locar el Sr. Mirapeix per equilibrar el pressupost de 2.008.

En realitat es tractava d’unes despeses comptabilitzades al 2.007, que com no es pensaven pagar fins d’aquí uns 30 o 40 anys. Pagaments diferits, en diuen... Ens col·locà com ingressos extraordinaris al pressupost 2.008.
“Virgueries” comptables, em pensava al seu moment.
Il·legalitat comptable, segons la llei de comptabilitat ja aprovada.

Un total de 60 milions de euros que, efectivament no “entraran” a la caixa perquè no existeixen.
Era tant sols un engany comptable, que ara el Sr. Mirapeix te el “morro” de dir que com no s’ingressaran, no es poden gastar.

Sr. Mirapeix :
Dormirà tranquil avui ?

Sr. Tarrado :
Vostè també dormirà ?
Doncs li recordo que va aprovar aquest pressupost.

Anirà algú a la presó, com per exemple, l’interventor del Comú de Sant Julià de Lòria, que per cert era Espanyol i del PP. Això és legal ?

Algú ho entén ??????????????????

Les màfies no estaven darrerament a Rússia ?

2 comentarios:

Salvador dijo...

Hi ha una cosa que no acabo de veure clara.
Si es van comptabilitzar unes despeses de 60 M€ el 2007, també hi haurien d'haver comptabilitzats uns ingressos per cubrir-les i tant si es van pagar com no aquestes despeses, els ingressos haurien d'estar aquí i ara no ens faltarien 60 milions.
O és que al ser despeses diferides no cal compensar-les amb cap ingrés?

crunch dijo...

Primer de tot, aquest apunt es il·legal : (Pla General de Comptabilitat Pública).
Les obligacions pressupostàries conseqüència d’ adquisicions, obres, serveis, prestacions o despeses en general s’imputaran al pressupost de l‘exercici en que es reconeguin i amb càrrec als respectius crèdits pressupostaris.

En aquest cas es tracta de 60 milions en obres. Que després ho puguis pagar en 40 anys no te res a veure.

No cal equilibrar despeses amb ingressos, encara que sigui el mes normal, es el que pot generar pèrdua o guany. Però com havien promès un pressupost equilibrat ho van compensar amb aquests ingressos extraordinaris, que no han entrat ni entraran mai a caixa perquè no existeixen.

Es com si tu tens un deute amb un proveïdor i no el penses pagar. Teòricament el pots comptabilitzar com a ingressos extraordinaris, però no et gastis els calers suplementaris perquè aquests no entraran mai.

Estic barrejant una mica comptabilització amb pressupost, però al final va tot lligat. La diferència es que tu pots fer un pressupost i després la comptabilitat et diu una altra cosa...