domingo, 8 de noviembre de 2009

FÒRUM - LA CADIRETA


LA CADIRETA.

Resulta curiós com, una “cadira” pot fer trontollar un país, anticipar unes eleccions o donar estabilitat a un Govern. Encara que aquesta estabilitat no comporti “confiança”.

Encara no s’havien ni tant sols presentat les llistes electorals i un nou grup polític (que no Partit polític) ja pactava amb un altre grup (aquest si Partit polític), tot demanant una “cadireta” que sembla ser se’ls va prometre a canvi de “eliminar” uns quants “noms” de les llistes.

S’efectuaren les eleccions i aquest Partit polític les va guanyar sense majoria absoluta, però com que es creien els amos i senyors varen oblidar el pacte. La manca de cadira va fer perillar la investidura del Cap de Govern. Clar que aquest pacte tant sols era verbal i ni tant sols era conegut dins del Partit polític pels seus militants.

Es va substituir el pacte verbal per un pacte escrit (aquest si va ser redactat dins del Partit), però que no va arribar enlloc. En aquest pacte no hi havia cap cadira per al nou grup, que disposava de pocs “efectius” encara que fossin indispensables per sumar i tirar endavant la legislatura.

Aleshores va començar una mena de “guerra”. El nou grup deia a tot que NO, al estil del que havia fet sempre el Partit polític en qüestió mentre es trobava a l’oposició.
Curiosament, un altre grup que no havia guanyat les eleccions però que disposava de bastants efectius deia a tot que SI, momentàniament. Fins que va arribar un dia en que també varen demanar una cadira.

Aleshores el Partit que estava governant va pensar que tantes cadires no podia donar i va decidir tornar a fer un pacte amb el nou grup, aquesta vegada també escrit i una mica més ben definit.

Aquest nou pacte ja comportava la tant desitjada cadireta i faria que s’aprovés un pressupost que encara ens buidaria més la caixa ja buida i unes lleis fiscals que estaven bastant “coixes”.
Val a dir que aquesta cadira en comportava una altra, que ocuparia una persona que “penja” directament de qui mou els fils del nou grup polític.
TOT PER LA CADIRETA. Serà una realitat ? O tant sols és un cop més producte de la meva imaginació ?

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: