sábado, 14 de noviembre de 2009

FÒRUM - A PRINGAR


A “PRINGAR” ELS AUTÒNOMS.

S’apropen temps difícils pels autònoms. Pel que sembla, hem de pagar tots els “plats trencats”, aquells que treballem per compte propi.

D’una banda tenim la nova Llei de la CASS, amb la obligació de cotitzar els empresaris per compte propi. Fins aquí no estaria malament la idea, si no fos per l’augment que patim els que ja cotitzàvem voluntàriament.
Els salaris excessivament elevats de molts assalariats fan augmentar el salari mitjà fins prop dels 2.000 euros. I aquest és precisament el “salari” que ens apliquen per la cotització dels autònoms, uns 400 euros mensuals (el 20%), gairebé el doble del que veníem pagant voluntàriament.
Aquest càlcul del salari mitjà equival a dir que : tots els autònoms guanyen 2.000 euros al mes ?
I a més a tots aquests assalariats privilegiats, la seva empresa els paga 14,5% de la seva cotització.
Les nombroses baixes, moltes en la funció pública (no ho oblidem), han fet que s’augmentin les cotitzacions i es rebaixin les prestacions. Quant els autònoms mai hem estat de baixa (tampoc podíem).

D’altra banda la imposició directa prevista a les activitats econòmiques, on els autònoms que no som una societat haurem de pagar també un 10% dels nostres beneficis, sense que ens puguem descomptar cap salari dels nostres ingressos. Quant en la immensa majoria de empresaris el seu benefici és precisament el seu salari.
Aquí una vegada més els assalariats privilegiats en surten mol ben parats doncs no han de pagar absolutament res en concepte de imposició directa.

Tornem a “pringar” doncs els autònoms o treballadors per compte propi.

NO ÉS JUST.

Si a tot això hi afegim els impostos indirectes que tots patim (alguns més que altres), les taxes comunals desorbitades (també alguns més que altres), sumant també a la obligació de dur una comptabilitat (amb la despesa que això comporta en la contractació de professionals), i sumant també els moments de “crisi” actuals (que no cal recordar a ningú)... Fan i faran que arribar a fi de mes sigui cada cop més complicat per als autònoms.

Atentament,

Miquel CALSINA GORDI.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

hh yyy 98
http://www.golokot.htmlplanet.com/sitemap.xml
http://www.golokor.htmlplanet.com/sitemap.xml
http://www.golokoe.htmlplanet.com/sitemap.xml

lololol

Anónimo dijo...

Aviam quin dia tindrem la sort quet fotis un tiro i ens deixis a tots tranquils.
ets l'ignocent i oligofrenic més gros que a tingut mai passaport andorra. Auriam de fer un forum per que marxis a viure a cambrils i no tornis.
Em fa vegonya ser economista quan te les dones de doctor amb economia i per no tenir no tens ni titol.
Plega ja home, que no et volen a enlloc i no taguanta ningu.