martes, 8 de marzo de 2011

FÒRUM - DECLARACIONS


DECLARACIONS.

Ens trobem ja al mes de març, el dia 31 s’esgota el termini per dipositar les declaracions de ISI (aquells que hagin de fer-ho), espero que les empreses andorranes no es facin el “longuis” com fins ara ho han fet.
S’apropa també la data límit per aprovar els comptes (30 de Juny) i amb ella la data límit per dipositar-los (30 de Juliol) i existeixen moltes empreses que encara estan “encantades”.
El proper any haurem, possiblement, també de dipositar les declaracions de IVA, conjuntament a les declaracions del resultat (per la imposició directa).

Perquè explico tot això?

Doncs perquè d’una vegada per totes les empreses andorranes es posin les piles i compleixin la Llei i tot aquell que no ho vulgui fer així, tanqui la seva empresa, comerç, societat o negoci.

La mancança de complir amb aquests dipòsits, contrària a la Llei és motiu de sanció. Així ho diuen les mateixes lleis i els Reglaments posteriors.
Tant sols queda esperar que realment es cobrin (paguin) aquestes sancions, o en la seva manca de pagament (cobrament), s’efectuï la corresponent persecució i captura de l’infractor. I si més no, un cop comprovat l’impagament se’ls tanqui als infractors la seva empresa.

Explico tot això perquè aquesta setmana passada jo vaig fer la meva declaració de ISI, perquè el proper mes em carreguin l’import corresponent, però al sortir de l’edifici administratiu se’m va quedar la cara de “gilipolles” pensant en que molta gent no pagarà i no serà mai perseguit, tant sols publicaran el seu nom al Bopa i potser duran el seu deute a la Batllia, però els batlles esperaran els tres anys corresponents a la prescripció de la sanció.

M’indigna quan sento parlar de lleis, reglaments, prohibicions, obligacions i veure com la gran majoria de residents ni paga ni és perseguit i viu tan tranquil i feliç i amb més diners a la butxaca. Mentre que quatre “gilipolles” honrats paguem tot el que s’ha de pagar.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: