lunes, 18 de abril de 2011

FÒRUM - INTERPRETAR RESULTATS ELECTORALS


INTERPRETAR EL RESULTAT D’UNES ELECCIONS.

Sempre es poden fer interpretacions diferents dels resultats electorals, segons des de on es mirin, les valoracions sempre solen ser diferents i diverses, sempre a conveniència de cadascú.
Però quant la “patacada” és tant forta com la del passat 3 d’abril, només es pot fer una sola interpretació :
El poble andorrà va dir majoritàriament que hi ha una persona a la que no volen, i no parlo d’un Partit. Però aquesta persona sembla no voler-ho reconèixer. De lògica se n’hauria d’anar cap a casa i deixar tant la Presidència del Partit com el Consell General, no pretendre ser el President d’un Grup Parlamentari que ha quedat molt “tocat”.
No n’hi ha prou en presentar la dimissió de l’Executiva i anunciar un Congrés per al mes de juny.

Aquest Congrés potser servirà per canviar moltes persones, per a fer una mica de “neteja”, però el Partit Socialdemòcrata continuarà “tocat”.
I les properes eleccions comunals que semblen molt llunyanes, no ho són tant i poden acabar de “matar” el Partit, si com sembla lògic aquest perd les dues places de les que actualment disposa, Andorra la Vella i Encamp.
Encara que unes eleccions comunals siguin molt diferents a unes eleccions generals, si no hi ha un canvi dràstic el sentiment de l’elector serà el mateix que a hores d’ara i tornarà a “castigar” al Partit.

Ja ha “sortit” alguna veu discordant, alguns ja han demanat un canvi de líder, altres ja estan preparant un nou liderat... La crisi interna del Partit Socialdemòcrata és evident, però algú encara no ho acaba de veure.

Per regla general, un Cap de Govern que, convocant unes eleccions anticipades, venint de guanyar (encara que sense majoria absoluta) fa tant sols dos anys, rep com he dit anteriorment tal “patacada” se’n ha d’anar cap a casa i deixar pas a d’altra gent que si podrien intentar capgirar la situació. Hauria de saber interpretar el resultat d’aquestes eleccions, però de moment no és així.
I això pot fer mal, molt mal a un Partit que pot quedar en tant sols sis Consellers i res més en tot el país.

Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: