lunes, 2 de mayo de 2011

FÒRUM - 2012


UN 2012 MOLT COMPLICAT.

Si com és previsible s’aprova properament la Llei de l’IVA ( o TVA, que més dona...), auguro un futur any (el 2012) molt complicat, sobretot per al petit comerciant o empresari.

Amb aquesta llei entraran en vigor les ja aprovades sobre la renda de les societats i sobre la renda de les activitats econòmiques ( No abans del 2012, tal com volen fer creure alguns economistes mal informats ). Ja es troba en vigor la Llei sobre la renda dels no residents.

Trobem d’una banda, que haurem de fer una declaració per l’impost sobre el valor afegit els mesos de juliol i gener ( o bé abril, juliol, octubre i gener si la nostra facturació esta entre 250.000 euros i 3.600.000 de euros, cada mes si és superior ). Haurem de fer un pagament a compte per l’impost sobre la renda els mesos de juny i desembre, amb una declaració final (el primer any, el 2012, un pagament a compte al mes de juny del 75% sobre el resultat de l’exercici anterior ), amb una reducció del 50% aquest primer exercici.
Si pertoca haurem de fer també una declaració cada trimestre de les quantitats retingudes en concepte de la renda dels no-residents fiscals.
Totes aquestes declaracions ens obliguen a dur una comptabilitat ordenada ja aquest any, val a dir que la Llei de comptabilitat ja ens obliga actualment, com ens obliga també a dipositar els nostres comptes abans del 31 de juliol ( a totes les societats i les persones físiques que facturin més de 250.000 euros).

Si a tot això afegim les obligacions de la Llei de Seguretat i salut en el treball fa que el proper any 2012 sigui molt complicat per als petits empresaris i comerciants.

Per aquest motiu demano que es simplifiqui la feina a aquests petits empresaris, que puguin dur tots una comptabilitat més senzilla ( no la simplificada actual ), fins i tot que aquesta no sigui obligatòria per tots els empresaris, demano unes liquidacions d’impostos més senzilles, no tant freqüents, fins i tot la possibilitat de no haver de liquidar impostos.
Tot recordant que a Espanya, per exemple, la comptabilitat no és obligatòria si no es disposa d’una Societat, el comerç minorista ( o detallista ) no liquida IVA i aquell que ha de liquidar-lo, amb un simple gestor per fer les declaracions en té prou, sense la necessitat de dur una comptabilitat o de contractar un comptable.

Per favor, simplifiquem les “coses” al petit empresari.
Atentament,
Miquel CALSINA GORDI.

No hay comentarios: